Sutorina i okolo nje...

Sutorina

Da je Balkan uvijek potencijalno bure baruta ogleda se u pretenzijama na susjedske teritorije. Ratovi, inflacije, izgladnjivanja, nemaština... Po onoj hljeba i igara. I taman, kada treba u "mirnodopskim" uslovima, okrenuti novi list, u kojem bi život građana, zauzimao značajnije mjesto, javljaju se teritorijalni problemi. Sutorina!

Obzirom da u balkan - loncu dugogodišnja Dps-okratija najbolje funkcioniše, ne bi čudilo da je ovo djelom i projektovana tema, kako bi se "vruće" ekonomske teme, bar na neko vrijeme izmjestile sa trona svakodnevnice.

Kao i što je posjeta kosovara Tačija imala cilj, a to je odiozu i nepovjerenje prema onima koji žele crnogorsko - srpsko pomirenje, kao i prikaz Opozicije u negativnom kontekstu, onda i ova priča oko Sutorine iako nema naizgled dodirnih tačaka, "miriše" na istu kuhinju.

Obzirom da crnogorski režim na svim poljima daje maksimalan doprinos protiv interesa većina građana, ne bi iznenadilo, da je i sada u pitanju, "neki" paket aranžman, u kojem najveću štetu pretrpjeće građani Crne Gore.

Odlična potvrda ove pretpostavke je Prevlaka, koja je prodata ili poklonjena, obzirom, na stvari koje se dešavaju oko nje. Ova vlast kao da jedva čeka da se neke stvari izdešavaju, kako bi zaokružili ciklus svog kvinsliškog djelovanja. Mlake poruke, kao i opoziv slanja ambasadora pokazuju da suštinski režim "kupuje" vrijeme. Javnost treba da pošalje poruku da prekrajanja granica nema. Sutorina je dio Crne Gore. I dok ova priča bude se razrađivala spoljnotrgovinski dug rašće, kao po onoj i vuk sit i... No o tom potom!

Arsenije Lalatović

Član GO PzP i odbornik Demokratskog fronta