Tri u jedan!

Arsenije Lalatović

Tri u jedan.Tripolarna koalicija u Herceg-Novom dobija obrise. Dogovorili su se... Srđan Milić, Dušan Radović Krušo i Svetozar Marović! Nacionalno jednorodni, sa osjećajem za biznis, skapirali su da je za njih najbolji okvir koalicioni čvor u kojem će svi biti siti, kao i na broju.

Ono što su govorili jedni o drugima, govori o njima... Neko će reći kampanja, a neko... Činjenica da je Snp nekada bio superiorni vladar Novske rive, kao i baklja "opozicione" Crne Gore, govori o nekim davnim vremenima. Očigledno trgovanje emocijama i uljuljkavanje u sitne benefite, kao i rovarenje onih koji nikako nijesu mogli imate ključeve Novog, doprinijelo je ubrzanom kraju jedne ere i početku nove. Ne smije se zaboraviti da na polovini mandata raspisani su izbori, zahvaljujući cijepanju partije u nestajanju. Slučajnost ili neki dogovor trilaterale, pokazaće vrijeme. Možda neko od ovih biznismena u memoarima "otvori" dušu i prizna!

Vješti driblinzi i privatne posjete polako vraćaju našu državu u bipolarni politički sistem u kojem sa jedne strane srastaju dvije grane sa istog stabla... "Srećan" im novi početak! Kako neko reče da klada od ivera daleko ne pada...

Dps-u sada ne smeta što će prvi čovjek Novog biti sa liste koja je imala manje mandata. Toliko o principijelnosti Đukanovića kao i njegove ahilove pete! Biće rotacija, zar ne? I kao mnogo puta do sada zarotiraće i Novi i Crnu Goru rumenilom Dubrovnika, Konavli, ratom za mir i drugim crvenilima, od kojih pogled časnih ljudi bježi u stranu. Privjesci su uvijek u modi, pa makar sa primorskim motivima... Trilateralci, no o tom potom!

 

Arsenije Lalatović

Član GO Pzp i odbornik Demokratskog fronta