Udica za birače

Arsenije Lalatović

U laži su kratke noge. Predizborna priča o cetinjskoj čokoladi pokazala se još jednom obmanom DPS-a, kao i cetinjskog gradonačelnika. On se pred izbore hvalio kao da je reč o švajcarskoj čokoladi „milki“ najavljujući na sva zvona veliki projekat ukrajinsku fabriku čokolade.

Nedavno je priznao da od toga nema ništa, ali je najavio nove investicije i među njima nove Ukrajince. I vrapci na granama su znali da je predizborna priča na Cetinju samo „golub na grani“... Uostalom, sva obećanja režima tope se poput sapunice i naprosto od njih nema ništa. Skolski je primjer koliko neistina u celofan upakovanih služi kao „mamac“ za jednokratnu upotrebu, kao i način na koji građani „gutaju“ udicu izmišljotina.

 

Cetinjska prva violina ima i od koga učiti, budući da je u srodničkim odnosima sa Grbljaninom, kome je prosipanje magle, kao i rat za mir, mantra, od koje se crveni ona časna, čojska i poštena Crna Gora.

I dok ovi „profesionalci“, na ovaj i njima slične načine „istinom“ bombarduju javnost, računi crnogorskih tajkuna mjere sa šest, devet ili više nula, dok većina čestitog građanstva krpi kraj s krajem sa par stotina eura.

S obzirom na to da su se Cetinjani spremali za fabriku slatkiša, ostaje da vidimo kako će ih „prepakovati“ za neku drugu djelatnost, jer se sada čeka da „Ukrajinci“ sa cetinjskim naglaskom ulože novac u neki proizvodni program u Dolini bogova.

Ne isključujem mogućnost da djelić svog „pošteno“ zarađenog kapitala, pod plaštom nekog „domaćeg Ukrajinca“ plasiraju i opravdaju šarenu lažu. No o tom potom!

Arsenije Lalatović, član GO PzP, odbornik DF