Monti pajton

Arsenije Lalatović

Monti pajton Vlada usled zasićenja od ogromnog rada u svojoj rezidenciji, željna hlada, nakon Kolašina ovih dana gostovala je u gradu pod Trebjesom. "Unapređenje poslovnog  ambijenta", vjerovatno je mnogo produktivnije sa vidikovca motela "Trebjesa", odakle se pruža "sjajan" pogled na uništenu nikšićku privredu. Auto-prevozno, Tehnostil, Građevinsko, Meser, "puste" željezarine hale, boksitna groznica kao i pogled na Metalac vjerovatno stimulativno djeluju na nervne završetke kao i na savjest premijera i ministara, od kojih su mnogi doprinijeli da se danas sa "zadovoljstvom" iz Nikšića odlazi, ali sa kartom u jednom smjeru.

 

Sinergetski efekat, kao i povećan stepen koncetracije, usled ispuštanja joda iz borovine, pomiješanog sa niskim koncetracijama elemenata iz željezarinih dimnjaka, na tematskoj sjednici u Nikšiću, koja je svakako "tajnovitija" od onih koje se održavaju u Glavnom gradu, omogućiće otvaranje "novih" radnih mjesta kao i novih radničkih hala, u kojima će crnogorska mladost naći uhljebljenje kao i priliku za dostojan život.

E, sve ovo da nije "oblanda", i da neće dadatno koštati više hiljada eura nikakva šteta. Međutim, obzirom da je u pitanju magla rabota, iz svega navedenog neće biti teško doći do zaključaka a time i rezultata.

Sjajni pogled na nikšićku panoramu obliven jutarnjom rosom vjerujem da im je otvorio "čarobnu" kutiju u kojoj vide sopstvenu sliku nakaradnog uništavanja grada piva i čelika. Vjerovatno su "uživali" u sopstvenim plodovima!

Monti pajton dingo - bingo nagrađuje. Pitanje od milion eura je gdje će pajtonovci gostovati u narednoj predstavi? Da li će na sjeveru ili jugu, ili istoku pardon zapadu? Odgovor na ovo pitanje,  vidjećemo na prvoj narednoj predstavi. A kakvi su njihovi dometi najbolja im je ona "ni na istok ni na zapad, nit sjever nit jug",  jer od njihove umjetnosti, naša država je nažalost "pozorište" ili ti cirkus?

 

Arsenije LALATOVIĆ, član GO PzP-a, odbornik DF-a u SO Nikšić