Kampanja i još ponešto.

Arsenije Lalatovic

Ko bude čitao ove redove znaće već rezultate lokalnih izbora. Iako su izbori lokalnoga karaktera njihov značaj je mnogo veći. Kampanja u prethodnom periodu dodatno je demistifikovala karakter apsolutističke skupine koja je ogolila stvarnost i običnog građanina dovela na pijadestal ambisa.

Nažalost svjedoci smo da je pink kultura, inače manir aktuelne vlasti, svesrdno, uz pomoć uvezenih tabloida svakodnevno blatila predstavnike opozicije. I ni po jada da ima i promil istine. Međutim naručene laži, više govore o naručiocima nego o izvođačima "prljavih" radova. Doći će vrijeme da taj medijski brlog pođe tamo  gdje i pripada? A gdje je to, uvaženi čitaoci, procijenite sami?

 

Kao i u prethodnom periodu, afera "snimak" i u ovoj kampanji imala je kontinuitet. Zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe, kupovina ličnih karata, ucjene i druge nedjela od strane vlasti, ostaće kao neizbrisiv trag i ovoga izbornog ciklusa.

Od sviju opština najznačajniji izbori su u Glavnom gradu. Danas, kada pišem ovaj komentar je subotno prijepodne, tako da ne znam kakav će biti konačni ishod. U svakoj varijanti, mogućnost da profil partijskog vojnika Miga alijas Šojića, da upravlja Podgoricom je destrukcija prvog reda i vrijeđanje zdravog razuma. Očito, vlast vrijeđa ovim činom intelegenciju, mada priznajem, da im je Šojić u zbiru i najbolji izbor. E, ako je dotični najbolji izbor, a jeste, onda nije teško zaključiti o njegovoj unutarpartijskoj pink konkurenciji.

I na koncu, prateći kampanju, ostaće upamćeno, da sem "tri vrtića" i "četiri putića", i "kulturnog" preporoda, aktuelna vlast ništa nije ponudila. Njihova kampanja, u pink bojama ostaće upamćena po Šojiću i trač rječniku, kao i po usiljenom osmijehu, koji podsjeća na sjeverno-korejske jecaje. Ko se sjeća razumjeće?

Arsenije Lalatović član GOPzP i odbornik DF