Mreža žena PzP-DF pružila podršku očevima inficiranih beba koji već danima u Bijelom Polju štrajkuju glađu

Predstavnica Mreže žena Iva Pavlović sa očevima inficiranih beba
Knežević, Karisik, Ignjatović, Salemović, Rakonjac su ljudi koji već pet dana štrajkuju gladju ispred bolnice u Bijelom Polju. 
Njihovih pet dana borbe je pet dana borbe za cijelu Crnu Goru. Njihovi zahtjevi su jednostavni. Suspenzija za ljekare odgovorne za infekciju 5 beba i smrt jednog novorodjenčeta.
Onih ljekara koji su bili u pritvoru a zatim pušteni kao da se ništa nije dogodilo, uz čuvenu rečenicu Ministra uz to Bjelopoljca koji je rekao da se ništa spektakularno nije dogodilo.
Podsjećamo, kao Mreža žena PzP i DF već smo ukazivale na zdravstveni sistem koji je pred raspadom, a to je kulminiralo Bjelopoljskim slučajem. 
Snažno podržavamo roditelje da istraju u svojim zahtjevima u ime devet beba iz Berana nekoliko godina ranije, 12 beba iz Bara prethodne godine, slučajeva iz KBC do kojih ni ne možemo da dodjemo. Želimo da se zid tišine prekine, želimo da pravda počne da funkcioniše.
Tokom razgovora danas u Bijelom Polju roditelji su  jasno rekli da jedino suspenzija dolazi u obzir. O suspenziji predstavnici vlasti jedino ne žele da razgovaraju. Pa koga štitite gospodo? Zakon koji je toliko puta mijenjan od slučaja do slučaja? Pet ljudskih života je ugroženo vi ćutite. Osiono i bahato kako ste navikli. Zar ste se zaista nadali da će sve tako lako da se gurne pod tepih? E pa nece moći ovoga puta. Ne zato što je ovo istina koju svaki gradjanin Crne Gore mora da zna! A istina je da smo uz roditelje dok god se ne ispune njihovi zahtjevi!
 
Press služba PzP