DF NIkšić: Krivične prijave protiv Konjevića i Pejanovića

Nikšić

Odbornici demokratskog fronta Nikšić Arsenije Lalatović, Janko Milatović, Vladan Raičević i Marko Kovačević podnijeli su krivičnu protiv Raška Konjevića bivšeg ministra Unutrašnjih poslova, Dragana Pejanovića sekretara Ministarstva Unutrašnjih poslova i drugih odgovornih "NN" lica zbog nezakonitog premještanja birača sa jednog na drugo biračko mjesto i nestručno zlonamjerne migracije podataka u opštini Nikšić

"Naime svjedoci smo a što je i medijski propraćeno, da je veliki broj sugrađana namjerno "pretumban sa jednoga na drugo biračko mjesto, bez saglasnosti istih.

 

Uvjereni smo u ovom slučaju da se radi o lošoj namjeri i sa ciljem da se birači demotivišu u cilju ostvarivanja sopstvenih prava. Takođe, tužno je da aktuelno ministarstvo praktično ništa ne radi da eliminiše ove i druge nedostatke. Pitamo sadašnjeg i prethodnog ministra koje su algoritme koristili kada je u pitanju ova problematika? Da li u Crnoj Gori ima stvarno 528 hiljada građana sa pravom glasa? Da li postoje duple lične karte? Kako to da ove devijacije vezane za biračko pravo nalaze se i prije i sada u resorima ministara iz dubine? Šta su uradili u prethodna dva mjeseca? Odgovor na na ova pitanja je jednostavan. Nijesu uradili ama baš ništa već naprotiv u izboru između naroda i Demokratskog fronta sa jedne strane i odnarođenog režima, dali su podršku onima  koji su trovali svoj narod.

Iz svega jasna je poruka da izbori koji slijede nijesu i neće bi ni fer ni pošteni ni demokratski. Jedini ispravan i pošten izbor i put, kao i jedina prava alternativa je Demokratski front. Uvjereni smo da će građani znati da prepoznaju prave i istinske vrijednosti kao i da će sankcionisati one koji daju pečat odnarođenom režimu i aktivno učestvuju u ovim nečasnim radnjama.

Suočeni sa najnovijim krivičnim djelom lopovskog režima DPS-a, ( a radi se o premjestanju birača sa jednog na  drugo biračko mjesto), izražavam potrebu da naše saznanje koje smo dobili od  aktivista pomenute partije podijelim sa gradjanima Niksica!" smatra Arsenije Lalatović, odbornik PzP-a i DF-a

"DPS se nalazi pred ogromnim problemom kada su u pitanju oktobarski parlamentarni izbori.  Naime, 40% trezvenijeg biračkog tijela te partije više ne mogu motivisati kako bi izašli na birališta . To će umnogome odluciti pobjednika, a to je demokratska opozicija Crne Gore. Prema pomenutim saznanjima u toj partiji vlada totalno rasulo, a aktivni su samo pojedinci koji očajnicki pokušavaju da se zaštite od krivične odgovornosti posle poraza na izborima.

Da bi do kraja odradili davno započeti posao, pogotovo sada kada je ovaj režim na koljenima, apelujemo na gradjane da nam pomognu kako i dalje ne bi gledali sopstvenu propast i enormno bogaćenje vladajućih političkih elita, a koje im pred nosem mašu nacionalnim temama, istorijom, crkvom, jezikom.  Ako gradjani ne žele vlast čije će djelovanje omoguciti nova radna mjesta, stabilne mjesečne prihode, ali i pravnu, ličnu i socijalnu sigurnost, onda ne treba gajiti nadu ni u božanstvo sa sprave.

Nas u ovom trenutku ne interesuju krupne geopolitičke teme, već oporavak privrede i životnog standarda, a poslije dolazi na red sve ostalo. Dosta je bilo mahanja srpskim i crnogorskim zastavama, narod nema hljeba da jede." kazao je Vladan Raičević, odbornik PzP-a i DF-a