DF podnio krivičnu prijavu protiv Gvozdenovića i Brajovića

Stevan Džaković

Odbornici Demokratskog fronta DF u Budvi Stevan Džaković i Božidar Vujičić podnijeli su krivičnu prijavu protiv ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića i ministra saobraćaja i pomorstva Ivana Brajovića zbog zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi i protivzakonitog uticaja sa elementima organizovanog kriminala. 

 

"Partnerstvo između američke Strateks grupe i turske Doguš grupe, koje podrazumijeva modernizaciju i proširenje pristaništa u Budvi, znasniva se na organizovanom kriminalu u koji su uključeni od početka davanja u zakup Pristaništa, svi oni koji su to podržali na takav, protiv zakonit način. Pomenuta družina planira da ova tzv. "investicija" pozicionira naš Grad u sam vrh turističkih destinacija na Mediteranu. Bolje bi bilo da su objasnili šta to konkretno znači, slovom i brojem. Da li kako kažu "početna investicija od 35 miliona eura" podrazumijeva da će im se omogućiti zakup Pristaništa u beskonačnost, protivno interesima i grada i gržave i građana““, kazao je Džaković na konferenciji za novinare.

Ministri Brajović i Gvozdenović su, tvrdi on, podržali ovakvu investiciju iako je ona, kako kaće, u suprotnosti sa zakonima Crne Gore i interesima građana. 

"Oni znaju da nema pravnog zakonskog osnova za potpisivanje, a kamoli za podržavanje ovakvog Sporazuma, jer nema planskog dokumenta koji je ovakvo proširenje Pristaništa predvidio. Takav planski dokument je tek u izradi, i postavlja se pitanje kako ''investitori'' znaju da ce on predvidjeti baš to što njima treba“, istakao je Džaković.

On je predložio da tužilac što prije razmotri ovu prijavu, sasluša ministe i obavijesti javnost o rezultatima istrage.