Rolović: Ulcinjska vlast sklepana u Podgorici

Milan Rolović

Najavljeni politički dogovor DPS-a, Force, DUA i Koalicije „Zajedno za budućnost Ulcinja“ o formiranju nove vladajuće većine, koju će činiti te partije, neće najjužnijoj opštini dugoročno donijeti stabilnost i prosperitet jer se radi o zadovoljavanju uskih političkih i ličnih interesa sa elementima političke korupcije, ocjenili su predstvanici većine opozicionih partija u lokalnom parlamentu. U SDP-u, URA, SNP-u i DF-u, koje će nakon formalizovanja političkog dogovora o prekompoziciji ulcinjske vlasti biti opozicija, sa svega šest od ukupno 33 odbornika smatraju da buduće koalicione partnere nisu okupili mnogobrojni problemi Ulcinja već da se sačuva ili osvoji vlast po svaku cijenu.

 

Podsjetimo, Demokratska partija socijalista prihvatila je ranije ponudu Nove demokratske snage Forca o prekompoziciji vlasti u Ulcinju. DPS i Forca dogovorile su se da formiraju novu vladajuću koaliciju, koju bi osim te dvije partije, činile DUA i koalicija albanskih partija na čijem je čelu aktuelni predsjednik opštine Fatmir Đeka. U razgovorima koje je vodio lider Force Nazif Cungu sa vrhom DPS-a načelno je dogovoreno da Cungu bude novi predsjednik Opštine a da mjesto prvog čovjeka lokalnog parlamenta pripadne Đukanovićevoj partiji, konkretno čelniku OO Ljoru Nrekiću. Prema tom dogovoru DPS-u će najvjerovatnije pripasti i mjesto potpredsjednika Opštine, te resori finansija i urbanizma. Za ostale sekretarijate dogovaraju se Forca, DUA i Đekina koalicija.

Odbornik DF-a i predsjednik OO PZP prim. dr. Milan Rolović mišljenja je da je najavljena nova vladajuća većina u SO Ulcinj „kontinuitet političke korupcije koju godinama sprovodi DPS“. – Oni su to pokazali u Podgorici, Nikšiću i Budvi i evo sada i u Ulcinju. Kolika je doslednost DPS-a u tome najbolje svjedoči činjenica da su samo do prije nekoliko dana saopštavali da se neće mješati u odnose albanskih nacionalnih partija. U međuvremenu su odustali od mjesta predsjednika Opštine, koje široke ruke daju Forci a u zamjenu za obećanu podršku za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokpaića. To je jedina partija Albanaca, koja je unaprijed prihvatila da stavi potpis za smejnu Krivoikapića. Predpostavljam, da je to uradio i Đeka onda bi borba za predsjednika opštine bila mnogo veća. Ovako sve je već poznato i Ulcinj će dobiti staru- novu vlast. DF će im dati priliku da počnu da ispunjavaju sve obećane brda i doline, iako smatramo da, kao i do sada, od toga nema ništa”, rekao je Rolović za "Dan".