Bajčetić: Budućnost da opet bude ponos Podgorice

Nikola Bajčetić

Mi u PzP-u već duže vrijeme upozoravamo na rušilačku politiku menadžmenta Glavnog grada, kao i politiku bivšeg gradonačelnika Mugoše. U tu kategoriju njihove rušilačke politike, osim nekih kultnih gradskih toposa po kojima je Podgorica bila prepoznatljiva, spada i FK Budućnost.

 

U potpunosti podržavamo  apele navijača  FK Budućnost - "Varvara". Tokom ranijeg  perioda smo ukazivali da klubovima  treba da upravljaju stručni i kvalitetni kadrovi, legende sporta, kojih u Crnoj Gori imamo dovoljno i koji su bili jedini ambasadori po čijim je uspjesima naša država prepoznatljiva u svijetu, a ne političkih kadrova vladajuće partije kao što je to bio slučaj do sad.

 Cijenimo da FK Budućnost mora imati jasnu i transparetnu finasijsku podršku Glavnog grada i države Crne Gore, koji će zadržati nadzornu i kontrolnu ulogu u funkcionisanju, poslovanju FK Budućnosti, i u ostvarivanju njegove šire društvene misije, sa osnovnim ciljem povratka starog sjaja i ugleda ove kultne institucije grada Podgorice.

FK Budućnost treba da ponovo bude ponos našeg Glavnog grada i čitave države Crne Gore, institucija po kojoj će nas prepoznavati u sportskoj Evropi. PzP je sasvim siguran da uz veliki rad i trud afirmisanih fudbalskih veterana, uz njihovu dokazanu ljubav i lojalnost prema klubu, i uz jasnu, javnu i transparetnu podršku grada i države Crne Gore, FK Budućnost može relativno brzo da se vrati na staze stare slave i da bude generator razvoja fudbala evropskog nivoa u našoj Crnoj Gori.

 

Nikola Bajčetić,

Odbornik DF-a u Skupštini Glavnog grada

Potpredsjednik Odbora GG PzP