PzP prikuplja potpise za referendum o auto-putu

Sa akcije prikupljanja potpisa mladih PzP-a

Pokret za promjene (PzP) počeo je da prikuplja potpise za referendum o auto-putu. Iz ove političke partije Dnevnim novinama je saopšteno da je prvo pokrenuta onlajn peticija, a nedavno i prikupljanje potpisa na štandovima u nekoliko djelova glavnog grada. Peticija je, kako tvrde iz PzP, pokrenuta kako bi se čuo i glas građana o najvećem crnogorskom infrastrukturnom projektu.

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Nikola Bajčetić rekao je DN da je za ovako važan projekat potrebno čuti i glas naroda.

- SAKUPLJENO OKO 5.000 POTPiSA

"Mreža mladih PzP decembra 2014. pokrenula je kampanju o prikupljanju potpisa kako bi što više građana imalo mogućnost da se upozna sa razlozima zbog kojih se PzP protivi ovakvoj izgradnji auto-puta i smatra da je potreban glas naroda o ovoj odluci. Za nepuna tri mjeseca uspjeli smo da prikupimo nešto blizu 5.000 potpisa, a u narednom periodu planiramo intenzivnije i obilnije akcije u cilju prikupljanja što više potpisa. Potpise smo u početku prikupljali online, a kasnije smo uključili i Call centar Mreže mladih", objasnio je Bajčetić.

- IĆI ĆE i U DRUGE GRADOVE

Prema riječima Bajčetića, mladi članovi PzP u glavnom gradu su ditribuirali flajere na kojima su se nalazili podaci ove navodno pogubne investicije.

"Da je referendum potreban svjedoči i činjenica o brojnim upozorenjima sa međunarodnih adresa koje upozoravaju Vladu o ovoj katastrofalnoj odluci i vrlo vjerovatnom finansijskom krahu u skorijoj budućnosti.

Takođe, u posljednja dva dana krenuli smo sa postavljanjem pulteva u glavnom gradu i to kod Sahat-kule i spomenika Sv. Petra Cetinjskog" ističe Bajčetić.

Na pomenutim pultevima građani Podgorice su mogli da daju svoj potpis podrške, a oni će, kako tvrde iz PzP, biti postavljeni i narednih dana.

"Planiramo da iste postavimo i u drugim crnogorskim gradovima u skorijem periodu. Mreža mladih PzP u sklopu ove kampanje će u narednom periodu imati još sličnih akcija i performansa, a u najavi je i pravljenje video-spota, sve u cilju informisanja građana o štetnosti ovih ugovora za Crnu Goru", zaključio je Bajčetić.

 

Izvor: Dnevne novine