Burić: Maglovito u Nikšiću

Nikšić

Magla se spustila na grad I kišica rominja . Učinila je veliku uslugu komunalcima, odnese snijeg I debele naslage leda. Usluga budućoj vlasti  jer će Opština zapamtiti dobro polomljene noge ,ruke ,kukove. Radovaće se I fudbaleri drugoligaša Čelika jer neće biti leda na terenu , moći će da treniraju bez bojazni  da će sa terena izaći na nosilima.

Nije to toliko važno , prioritet je zimski prelazni rok . Transfer zvijezda ovog prelaznog roka je svakako Đoko Krivokapić, dosadašnji potpredsjednik Opštine Nikšić, biće na čelu Borda direktora  EPCG.

Ne zaboravlja se mukotrpan rad u Prvoj banci ,Opštini, predizbornoj kampanji. Stižu zaslužene nagrade  I navodno pranje ruku od odgovornosti za dešavanja u gradu. Dug Opštine premašuje 40 miliona eura , ali za sada smo izašli iz temperaturnog minusa  pa nam je nekako  lakše.

Dobili smo I Fakultet . Ovaj Filozofski je zastario I ne odgovara potrebama savremenog krem društva Nikšića I njihovoj djeci. Gdje bi drugo inače ta djeca mogla deponovati toliko devetki I desetki ?!

Fakultet za mediteranske poslovne studije (kako to gordo zvuci) je smješten na veoma atraktivnoj lokaciji u hotelu Onogošt. Zaista sjajno! Toliko ćemo obogatiti grad znanjem,novim menadžerima ,pozavidjeće nam svi , jer menadžer je trenutno najplaćenije zanimanje u zemlji , I za njih nema zime. Sve po mjeri !

Priča  se ovih dana da se priprema najveća otimačina u ovom vijeku  od strane A2A I Aca Đukanovića ,tako da I ne čudi važnost ovog zimskog transfera , jer na čelu treba imati ljude  koji su uvijek spremni da zažmure. Nije slučajno što je to najznačajniji privredni subjekt  u zemlji, EPCG, jer čije stado –toga  I livada .

I tako magla, kišica. Početak februra , vuče se I ovaj dan. Iza kiše obično ogrije sunce . Ima nas, ima nas mnogo što čekamo sunce , što čekamo mart. Ima nas mnogo što čekamo 12.mart da damo ocjenu računima, pljačkama , polomljenim ekstremitetima. Da ocjenićemo kako su urušavali privrednog  giganta ,kako su nam obesmislili život u gradu koji je stvoren da živi I DA RADI.

Moj grad, grad  čelika I piva će ponovo živjeti . Samo da dođe mart!

Ana Burić

Članica OO PzP Nikšić