Bajčetić: Nestranačka ličnost može poraziti kandidata DPS-a

Nikola Bajčetić

Član Predsjedništva PzP-a i funkcioner DF-a Nikola Bajčetić za CdM kaže da nije iznenađen najavama potencijalnih koalicija unutar takozvane građanske opozicije i njihovim odbijanjem saradnje sa najjačom opozicionom grupacijom DF. 

“Ovo samo potvrđuje naše ranije ocjene da su njihova sastančenja bila uzaludna i neproduktivna, te da su samo kupovali vrijeme jer nisu imali konkretna rješenja za izlazak iz političke krize”, poručuje Bajčetić.

Tvrdi da se Demokratski front nije umorio od pružanja iskrene opozicione ruke saradnje, uprkos svim nekorektnim odbijanjima od strane naših opozicionih kolega. 

“Naprotiv. To radimo baš iz razloga što DF to radi isključivo za interes građana koji glasaju protiv DPS-a i njegovih satelita, i koji bi najviše voljeli da vide ujedinjenu opoziciju. U DF-u i dalje smatramo da jedino zajednički predsjednički kandidat opozicije, koji bi ujedno bila i nestranačka ličnost, može izaći sa sigurnim šansama da pobijedi kandidata DPS-a”, kaže on.

Dodaje da su mu apsulutno razumljive ambicije raznih političkih figura da mogu biti predsjednički kandidati, ali treba biti realan i sagledati kompletnu raznoliku opozicionu političku scenu, pa sa iskrenim namjerama sjesti za sto i zajedno pregovarati, a u opštem opozicionom interesu.

“DPS nikad nije bio u goroj poziciji. Imamo sve izraženiji jaz između lidera te partije i sadašnjeg premijera, a taj sukob se polako prenosi i na ostale funkcionere koji su se podijelili, počevši od GO pa sve do pojedinih opštinskih i mjesnih odbora. Dakle, njihova infrastruktura ne djeluje jedinstveno, te stoga opozicija mora iskoristiti šansu. Naročito ako imamo u vidu činjenicu da nas nakon predsjedničkih izbora očekuju i lokalni, a najveća politička borba odvijaće se u Podgorici, u kojoj opozicija ima realne šanse da odnese sigurnu pobjedu”, zaključio je Bajčetić.