MEDOJEVIĆ: VLADA “IMENOVALA“ MILA ZA ŠEFA DELEGACIJA CRNE GORE NA ZASJEDANJU UN U NJUJORKU!

Nebojša Medojević
Umjesto da Premijer bude šef državne delegacije na godišnjem zasjedanju Generalne Skupštine UN koja se održava u Njujorku, nesposobni Premijer i njegove neznalice u kabinetu i Vladi su dopustili da šef delegacije države bude niko drugi nego pučista i šef mafije Đukanović.
 
Nevjerovatno neznanje i glupost Vlade. Po Ustavu spoljnu politiku Crne Gore vodi Vlada. Vlada je trebalo da usvoji Platformu za nastup na Godišnjoj Skupštini u skladu sa spoljnom politikom Vlade.
 
Vlada je morala da odredi sastav i šefa delegacije. To je morao biti Premijer koji bi u UN zasupao politiku Vlade (ako to uopšte i postoji).
 
Đukanović nikako nije smio biti dio delegacije, jer je predvodio nelegalne nasilne proteste protiv Ustavnog poretka.
Ovako, šef delegacije države Crne Gore biće Milo Đukanović, a Ministar vanjskih poslova Radulović, biće član Milove delegacije?!
 
Jasno je da će Đukanović iskoritisti ovaj poklon neznalica iz Vlade i u Njujorku prezentirati politiku DPS-a i svoje lične stavove, nastavljajući da optužuje SPC, Srbiju, Vladu, DF, Rusiju… za nestabilnost Crne Gore.
 
Sigurno da Đukanović neće pričati o svojim narko kartelima i švercu cigareta, nerazrješenim ubistvima, korupciji u tužilaštvu, sudovima, policiji, vezama sa bivšim Premijerom Malte Muskatom i ubistvu novinarke Galicije Dafne, pranju novca od kocke i klađenja kineskih trijada, poslovima sa azarbejdžanskim diktatorom Alijevim, vezama sa turskim mafijašem Pekerom, libijcima u Institutu Igalo, prodaji oružja ISIL…
 
Koliko moraš biti nesposoban i glup, da prepustiš Đukanoviću jednu važnu međunarodnu pozornicu i mogućnosti da preko svojih plaćenih lobista ugovori sastanke sa Bajdenom i drugim državnicima koji će, po prirodi stvari biti tamo.
Ovoj Vladi je nemoguće i pomoći jer su suviše nesposobni za ovaj ozbiljan posao.
 
Mogli su makar da se prisjete kako ih je Milo ponižavao oko imenovanja i razrešenja Ambasadora, pa su sad imali idealnu priliku da reaguju recipročno.
 
Neznanje Krivokapića i nesposobnost njegovih apostola nas previše košta i ugrožava vitalne nacionalne interese.
Jednostavno, čovjek nije za ovaj posao i treba da podnese ostavku. Njegovo neznanje i greške su suviše skupe i plaćaju ih svi građani Crne Gore.
 
Da ne pominjem da će tema biti klimatske promjene, a da naša Vlada još nema Nacionalni plan energetske tranzicije i klimatskih promjena, a da direktor EĐCG promoviše nastavak proizvodnje energije na lignit u Pljevljima što je u suprotnosti sa temom zasijedanja i ciljevima UN.
 
Nebojša Medojević
Predsjednik PzP