Medojević: PzP ponudio kompromisno rješenje mandataru, neće nam DPS i Vijesti sastavljati Vladu! (VIDEO)

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da je zainteresovan za mjesto ministra odbrane, ali da je ponudio mandataru Zdravku Krivokapiću kompromisno rješenje i da odustane od tog resora. 

Naveo je da je PzP ponudio da odustane od tog resora, a da zauzvrat dobiju mjesto potpredsjednika Vlade bez portfelja koji bi se bavio reformama i da onda URA dobije ministarstvo odbrane. 

Kazao je, odgovarajući na pitanje novinara, da će sačekati da vidi da li je mandatar već dogovorio sa liderom URE Dritanom Abazovićem da čelnik “Crno na bijelo” bude potpredsjednik Vlade za kontrolu bezbjednosnog sektora.

“Koncern “Vijesti”, Druga familija i dio Crkve ne žele da se sprovedu reforme. Sačekaćemo da vidimo personalna rješenja koja oni nude u Vladi, da vidimo jesu li to kadrovi DPS-a. Ne pada mi na pamet da za šaku vlasti pogazim svoje principe i da budem dio takve Vlade, koja bi ustvari bila kontinutitet DPS-a. Ja se zalažem za korjenite promjene, i nećemo odustati od toga, rekao je on.

Poručio je da je nažalost mandatar Zdravko Krivokapić pod uticajem “Vijesti” i nekih struktura iz Crkve.

“On se ponašao kao peti poslanik koalicije “Crno na bijelo”, a ne kao nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”. Očekujem da će se sve to u narednom periodu popraviti, jer narod je glasao za promjene, a ne da “Vijesti” i neke druge strukture koje nijesu učestvovale na izborima, sastavljaju Vladu. Ja sam rekao i ponavljam, Pokret za promjene će glasati za svaku Vladu bez DPS-a, ali ćemo da sačekamo da vidimo ko su kadrovi koje će delegirati Druga familija preko URE čiji su osnivači, rekao je on.