Za ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti glasali bi i poslanici PzP-a

Nikola Bajčetić

Portparol Pokreta za promjene (PzP) Nikola Bajčetić rekao je “Vijestima” da se PzP zalaže za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je donijela odlazeća vlast i što hitnije rješenje ovog pitanja u parlamentu. 

“Podsjetiću da su poslanici PzP-a prilikom donošenja ovog Zakona uhapšeni i neustavno pritvoreni, te je stoga prirodno i logično da ostanemo dosljedni našim stavovima. PzP smatra da treba raditi na inkluziji svih vjerskih organizacija povodom ovog važnog pitanja, kako bi što prije došli do rješenja problema koje je nametnuto od strane DPS ‘kriminalne organizacije’ sa ciljem daljih produbljivanja podjela među građanima”, kazao je on.
 
Bajčetić je istakao da sve vjerske organizacije i crkve u Crnoj Gori moraju imati isti status, navodeći da je zato najbolje da se čitav posao pisanja zakona vrati na početak i da u njemu učestvuju ravnopravno predstavnici svih vjerskih zajednica.
“Prije usvajanja zakona neophodno je da država Crna Gora potpiše temeljni sporazum sa SPC kao što je to uradila sa drugim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori”, rekao je Bajčetić