Advokatski tim PzP-a podnio krivične prijave protiv aktivista DPS-a zbog prijetnji Medojeviću

Nebojša Medojević

Advokatski tim Predsjednika Pokreta za promjenje juče je u CB Podgorica podnio dvije krivične prijave protiv S.V. iz Podgorice i V.V. sa Cetinja zbog prijetnji lideru te stranke, Nebojši Medojeviću, upućenih preko portal Borba.

„Na osnovu naših saznanja radi se o dugogodišnjim aktivistima DPS koji su prijetili u komentarima na vijest portala Borba “Medojević: Milo je vođa terorističke organizacije, ne brani on državu nego opljačkane milijarde!” Aktivisti DPS su uputili ozbiljne prijetnje po bezbjednost i život Predsjednika PzP zbog javno iskazanih stavova, da DPS treba zabraniti kao političko krilo mafije i terostičku organizaciju. Radilo se o reakciji Predsjednika PzP na skandalozni intervju Predsjednika DPS Mila Đukanovića gdje je javno prijetio formiranjem paravojnih formacija i oružanim nasiljem građanima Crne Gore“, navodi se u saopštenju PzP.

PzP očekuje pravovremenu i efikasnu reakciju policije i procesuiranje aktivista DPS, kako bi se preventivno djelovalo u cilju odvraćanja ostrašćenih članova i aktivista ove organizacije koji još „ne mogu da se pomire sa gubitkom vlasti, te da kao jednog od glavnih krivaca za svoj poraz lociraju Predsjednika PZP“.

„PzP poziva sve članove, aktiviste i simpatizere DPS da normalno i civilizovano prihvate poraz i volju građana i da ne izazivaju tenzije i konflikte. Moraće se svi navići na novu Crnu Goru“, zaključili su.