ČESTITKA ČELNIKA IDU PREDSJEDNIKU PzP-a NEBOJŠI MEDOJEVIĆU

Medojević u Seulu 2014-te

Podsjećamo da je Pokret za promjene stekao svoje punopravno članstvo u IDU - Međunarodnu demokratsku uniju još 2014-te godine u Seulu, na sastanku lidera članica IDU gdje je prisustvovao g. Medojević, te smo se tako svrstali u najveću porodicu partija desnog centra, među kojima su između ostalog i Republikanska partija SAD Donalda Trampa, zatim Konzervativna partija VB Borisa Jonsona, CDU Angele Merkel i mnoge druge.

 

Pismo prenosimo u cijelosti: 
 
***
Poštovani predsjedniče
Medojevicu,
 
Kao predsjedavajući Međunarodne demokratske unije (IDU), želio bih da čestitam vama i Pokretu za promjene (PzP) na učešću u ogromnoj pobjedi opozicione koalicije na crnogorskim nacionalnim izborima.
 
Po prvi put u 30 godina, narod Crne Gore izvršio je promjene putem glasačkih listića, spasivši zemlju od njenog autoritarnog zanosa pod socijalistima. PzP je bio osnova za ovu promjenu i vi biste trebali biti ponosni na ovo dostignuće u odbrani slobode i demokratije.
 
Znamo da će PzP snažno doprinijeti agendi naredne vlade Crne Gore. Ohrabrujemo vas da nastavite borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i da poboljšate odnose sa NATO-om i Evropskom unijom.
 
IDU je vodeće svjetsko udruženje konzervativnih, hrišćansko-demokratskih i političkih partija desnog centra. Naša organizacija je osnovana da okuplja konzervativce širom svijeta u znak podrške zajedničkim vrijednostima slobode i demokratije. Čast nam je što se PzP iz Crne Gore poravnao sa nama.
 
S poštovanjem,
Rt. Hon. Stephen Harper
22. premijer Kanade,
Predsjedavajući Medjunarodne demokratske unije