Medojević pozvan na konferenciju Globalne organizacija parlamentaraca protiv korupcije

Nebojša Medojević

Jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik u Skupštini Crne Gore Nebojša Medojević pozvan je da prisustvuje sedmoj konferenciji koju organizuju Globalna organizacija parlamentaraca protiv korupcije i Šurski savjet države Katar.

Konferencija parlamentaraca će se održati u Kataru od 9. do 10. decembra 2019. godine, a ovogodišnja tema konferencije biće „Pitanja integriteta“ i prema najavi organizatora, dodatno će učvrstiti pristup ove organizacije aktuelnom pitanju korupcije.

Globalna konferencija (GOPAC) predstavlja vodeći događaj u antikorupcijskom kalendaru, koji okuplja trenutne i bivše zakonodavce, vladine zvaničnike, akademike i zagovornike borbe protiv korupcije iz celog svijeta, i kako se navodi u pozivnici, postala je vodeće mjesto za razgovor o ključnim pitanjima i utvrđivanju prioriteta u globalnoj borbi protiv korupcije.

Poziv Medojeviću stiže u momentu kada Tužilaštvo Crne Gore vodi još jednu u nizu istraga protiv lidera PzP-a i kada se očekuje odluka u Parlamentu o skidanju imuniteta poslanika po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva radi pokretanja krivičnog postupka.

Podsjećamo da je lideru PzP-a je već jednom skinut imunitet zbog sudskog postupka koji je u toku a u kome je, zajedno sa partijskim saradnicima, optužen za navodno pranje novca.