Medojević: Zid se diže protiv mafije i šverca, a ne protiv ljudi i naroda

Nebojša Medojević

Sasvim je očekivana paranoična reakcija raznih struktura u Crnoj Gori na moju izjavu da zbog zaštite bezbjednosti države i građana treba vratiti vojsku na granicu sa tzv Kosovom i Albanijom i izgraditi zaštitni zid. 

Iz moje izjave jasno se vidi da se radi o jednom od mogućih efikasnih rješenja protiv švercerskih bandi u Crnoj Gori i na tzv Kosovu i Albaniji. Ovaj zid se ne bi podizao ni zbog Albanskog ni zbog Crnogorskog naroda, već isključivo protiv crnogorske i albanske mafije koja je uz podršku korumpiranih i kriminalizovanih režima u Podgorici, Prištini i Tirani, ovu granicu pretvorila u eldorado za šverc narkotika, cigareta, oružja, hemijskog i biološkog oružja, ilegalnih migranata i svega sto se na crnom tržištu može unovčiti. 
Ovo bi bio zid protiv mafije, a ne protiv naroda.
 
Kao neko ko decenijama istrazuje fenomen povezivanja mafije, bezbjedonosnih službi i korumpiranih režima u regionu, nemam nikakvu dilemu da Albanska švercerska mafija pomaže mnoge političke partije i političare u Crnoj Gori. Uglavnom DPS, ali i albanske političke stranke i političare. Pošteni i obični Albanci nijesu slijepi kod očiju da ne vide kako albanski političari koji sarađuju sa DPS postaju preko noći gazde i milioneri. Očekivano je da oni brane postojeće stanje i nesmetan šverc preko ove granice.
 
Bezbjedonosne službe u Crnoj Gori imaju relevantne  podatke o djelovanju Keljmendija, Luke, braće Osmani na teritoriji Crne Gore i njihovim vezama sa Tačijem, Haradinajom, Ramom.
Ako ne vjeruju meni, neka pročitaju šta tvrde albanski opozicionari o kriminalu u vrhu vlasti i povezanosti sa narkokartelima.
 
Crna Gora, tzv Kosovo i Albanija su ključne tačke te balkanske rute droge i sve ozbiljnije svjetske službe ovaj region doživljavaju kao opasnost po bezbjednosti EU i SAD.
 
U prilogu dostavljam i jednu od mnogih sema ruta šverca droge na Balkanu iz koje se jasno vidi da je ova granica ključna .
 
Zato se DF zalaže za efikasne mjere u cilju zaustavljanja šverca i zaštite vitalnih nacionalnih interesa. Ova politika režima u Crnoj Gori, tzv Kosovu i Albaniji da se mladi truju drogom, i da im se umjesto obrazovanja i posla, nude kriminal i šverc.
 
Vraćanje vojske na granicu, modernizacija i primjena savremenih video i satelitskih tehnologija i izgradnja zaštitnog zida biće prepreka samo mafiji. Pošteni narod, građani, preduzetnici, turisti, poljoprivredni proizvodjači će se osjećati bezbjednije i više prelaziti granicu koja je bezbjedna i pod kontrolom države, a ne mafije.
 
Nebojša Medojević
Predsjednik PzP
Poslanik DF i član skupstinškog odbora za bezbjednost i odbranu