Medojević: Treba podići zid prema tzv. Kosovu* i Albaniji zbog kriminala

Nebojša Medojević

Kad dođemo na vlast, vojsku Crne Gore da vratimo na granice kako bi se zaštitio teritorijalni integritet države. Granica prema tzv. Kosovu* i Albaniji je jedan od najvećih bezbjednosnih problema Crne Gore i ako bude potrebe tu se treba podići zid da bi se spriječili šverc i kriminal, napisao je na svom fejsbuk profilu član Predsjedništva DF-a i lider PzP-a, Nebojša Medojević.

Istakao je kako je granica Crne Gore sa Albanijom i privremeno okupiranom teritorijom Srbije – najporoznija granica u Evropi i predstavlja otvoreni put za šverc droge, cigareta, oružja, ljudi i naglasio da je taj šverc zajednički posao režima u Podgorici i Prištini.

Taj šverc je zajednički posao režima u Podgorici i Prištini, što je i javno priznao jedan od kljucnih narkobosova regiona Naser Keljmendi, kada je u svom intervjuu na TV Vijesti rekao da ima mnogo prijatelja u vrhu vlasti u CG i da je aktivno pomagao crnogorski referendum finansirajući dovođenje glasača sa Kosova* i iz dijaspore, podsjetio je lider PzP-a.

Švercerski kanal od Luke Bar preko Rožaja je, tvrdi on, glavna ruta za šverc droge i cigareta prema EU i jasno je, dodaje on, da se radi o zajedničkom biznisu vrhova vlasti u Podgorici i Prištini.

Ta granica, dodaje Medojević, je ozbiljan bezbjednosni problem Crne Gore i istakao da osnovano sumnja da su Đukanović i Marković zbog svojih privatnih interesa u švercu, poklonili dio teritorije Crne Gore lažnoj državi Kosovo i da je, naglašava on, upravo to razlog patroliranja albanske policije unutar zvanične teritorije države Crne Gore.

Znajući o kakvim se izdajnicima radi, ne bi nas iznenadilo da su albanski policajci postavljali nove granične oznake duboko unutar teritorije Crne Gore i označili nove kote, koje su tajno poklonjene švercerskoj braći u Prištini, napisao je on.

Medojević dalje ocjenjuje da saopštenje Uprave Policije o ulasku albanskih policajaca na teritoriju Crne Gore vrijeđa zdrav razum i, kako dodaje, samo pokazuje koliko je režim u Podgorici u poziciji zavisnosti od švercerskih klanova na tzv. Kosovu* i Albaniji.

Ne postoji takav sporazum na svijetu, ističe on, gdje jedna država dozvoljava policijskim snagama druge države da ulaze na svoju teritoriju. Svaki ulazak stranih policijskih i vojnih snaga smatra se, kako objašnjava Medojević, agresijom i povodom za oružanu intervenciju. Jedino što je moguće, ističe on, jeste formiranje zajedničkih patrola radi obavljanja nekih operativnih radnji u cilju borbe protiv šverca i organizovanog kriminala.

DF poziva sve patriotske snage u Crnoj Gori na pozornost i spremnost na odbranu vitalnih državnih i nacionalnih interesa jer švercerska vlast u Crnoj Gori, zbog ličnog profita, spremna je da ugrozi teritorijalni integritet i suverenitet države, ukazuje jedan od lidera DF-a.

DF, ističe on, neće priznati nikakve promjene granica i pomjeranja na štetu države Crne Gore i ističe da će biti spreman da vojsku Crne Gore vrati na granice kako bi se zaštitio teritorijalni integritet države.

Granice prema tzv. Kosovu* i prema Albaniji, apostrofirao je Medojević, jedan su od najvećih bezbjednosnih problema Crne Gore i da je potrebno podići i zid na granici kako bi se spriječio šverc i kriminal.

– Za nas nema dileme. Prvo Crna Gora, zaključio je Nebojša Medojević.