Kojičić: Treba urediti prostore gdje se čekaju autobusi

Aleksandar Saša Kojičić

Zeti su neophodna uređena, natkrivena autobuska stajališta, ocijenio je Aleksandar Kojičić, odbornik PzP-a u Skupštini Opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci.

Zećani su odavno i naširoko poznati kao radni i marljivi ljudi. Izgleda da ovdašnji vlastodršci podrazumijevaju da su samim time i izuzetno fizički izdržljivi, pa ih testiraju, i to od najmlađih, i na ljetnim vrućinama i na zimskim kišama. Kada se prođe svim linijama kojima voze autobusi ka selima Zete, primijeti se da na ogromnoj većini javnih autobuskih stajališta, a posebno onom centralnom na Anovima, na kome se ukršta više puteva, kao i na drugim, većim stajalištima, kojima se prevozi stotine srednjoškolaca, studenata, radnika, penzionera, djece...nema uređenih, natkrivenih stajališta na kojima bi Zećani mogli da se sklone od vremenskih neprilika. Čak i tamo gdje postoje stajališta, ona su simbolična i pod njima se ne može skloniti više od par ljudi koji se tu zateknu. Uzgred i njihova funkcionalnost, da ne pričamo o estetici, je poremećena zbog oštećenja koja se ne saniraju – smatra Kojičić.

Kojičić navodi da mu nije jasno zašto se, makar na većim stajalištima, nije primijenila formula privatno-javnog partnerstva sa postavljanjem stajališta sa pratećom trafikom, a na manjima po istoj liniji uvedena obaveza postavljanja i održavanja stajališta.

Izgleda da se oni koji odlučuju, slabo voze javnim prevozom, pa nemaju osjećaj, odnosno zaboravili su kako nije lako čekati autobuse uz džadu, po provali oblaka ili temperaturi od 40 stepeni Celzijusa, a da nemaš gdje da se skloniš – smatra Kojičić.