Koča Pavlović - Skupština Crne Gore 11.06.2019 (VIDEO)

Moje kolege politički predstavnici Srba u Crnoj Gori i mi ostali u DF-u predstavljamo glavnog, nepotkupljivog i nesalomivog političkog protivnika Milu Đukanoviću i njegovom kriminalnom okruženju.

Mi se ne možemo zgaziti niti se možemo slomiti policijskim šikaniranjem, sudskim farsama i tužilačkim progonima.

Mi se ne možemo kupiti milionima iz investiciono razvojnog fonda, niti se možemo uvućI u zajedničku pljačku u Čanju ili u Institutu u Igalu.

Mi se ne možemo privoljeti da Milu Đukanoviću i njegovoj kriminalnoj ekipi oprostimo dosadašnje zločine, i da uđemo u njegovu vladu pravećI se kao da se u zadnjih 30 godina ništa nije desilo.

Nema tog stranog uticaja koji nas na to može privoljeti. 

Mi branimo Crnu Goru, njene resurse, njene građane, njihovo pravo na poštene i slobodne izbore i branimo temelje crnogorskog državnog identiteta. 

Mitropolija Crnogorsko-Primorska jeste jedan od tih temelja. 

Zato je mitropolija zajedno sa DF-om, meta napada Mila Đukanovića i njegovih kerbera, koji žele da, zaogrnuti pričom o tobože građanskoj državi, zgaze, ugase i obezliče sve što je iole crnogorsko i tradicionalno. 

Upotrebna vrijednost Mila Đukanovića je potpuno devalvirala na zapadu. 

Često smo slušali (sa različitih strana) da će Milo Đukanović biti pušten niz vodu kad “završI” nato I prizna kosovo… ni licemjerni zapad ne želi da sa prononsiranim kriminalcima posluje nakon što im obave posao zbog kojega su postavljeni. 

Zato se Milo Đukanović sada bori da sebi pribavi novu upotrebnu vrijednost na zapadu. 

Nudi sebe kao glavnog regionalnog svaštočinju. Kao onoga ko je spreman da uradi sve kako bi se realizovalo priznavanje *Kosova od strane Srbije u granicama koje zamišljaju TačI I Haradinaj. 

A glavna prepreka tome opet jeste Srpska Pravoslavna crkva. 

Zato je uslijedio ovaj brutalni nasrtaj na MCP, i na Mitropolita crnogorskoga koji jeste lider toga otpora Tačiju i Haradinaju unutar SPC. 

Jednom riječju Milo Đukanović je krenuo u napad na SPC i na Mitropolita po cijenu otvaranja do sada najvećeg unutrašnjeg sukoba u Crnoj Gori. 

Stub odbrane svake države pa i Crne Gore jeste njeno unutrašnje jedinstvo, a toga jedinstva nema sa onima koji su doduše glasali za njeno odvajanje od Srbije, ali taj “dug” ( a stalno nas podsjećaju da su nas zadužili ) taj dug namjeravaju da sada naplate tako što će dio Crne Gore odnijeti i položiti na odar svoga nacionalnog velikodržavnog projekta. 

A jedini aktivni velikodržavni projekat u regionu je projekat velike ili tzv. Prirodne albanije. To je najveća prijetnja miru u regionu, i potencijalni izvor oružanog sukoba i terorizma. 

Bez unutrašnjeg jedinstva Crnoj Gori ne može opstati, ona se bez toga jedinstva ne može sačuvati - ali Milo Đukanović je spreman da i ovo postojeće jedinstvo pravoslavnog naroda razori. 

Crna Gora ne može opstati kao akcionarsko društvo lopova, velikoalbanskih separatista i antisrpskih šovinista. One Crnogorke i Crnogorci koji u to vjeruju, oni koji vjeruju da je to lopovsko akcionarsko društvo model nekakve građanske, evropske Crne Gore kojemu treba stremiti – te Crnogorke i Crnogorci moraju znati da takvim svojim postupanjem učestvuju u najvećem zločinu koji je ikada viđen na ovim prostorima još od vremena nastanka ove naše države. 

Onaj ko istinski želi da brani Crnu Goru, njenu suverenost i teritorijalni integritet ( koji je politikom ove vlasti ozbiljno ugrožen) taj koji istinski želi da Crna Gora bude vječna – on danas mora stati u odbranu unutrašnjeg jedinstva većinskih naroda u Crnoj Gori. Unutrašnjeg jedinstva kao jedinog temelja na kome je Crna Gora podignuta, i zahvaljujućI kome je opstala sve ove vjekove. 

A napad Mila Đukanovića na unutrašnje jedinstvo pravoslavnog naroda predstavlja do sada najopasniji pokušaj da se sruši ono što predstavlja istorijski temelj države Crne Gore.