Medojević: Nova vlast u Budvi treba da traži od VDT suspenziju Ugovora o kolektoru sa njemačkom firmom WTE

Kolektor otpadnih voda

Nova vlast u Budvi odmah da podnese krivičnu prijavu VDT protiv njemačke firme WTE i bivše vlasti i traži stavljanje svih Ugovora o kolektoru otpadnih voda van snage.

Nova vlast u Budvi, nepotebno gubi vrijeme u pregovorima sa Vladom i njemačkom kompanijom WTE oko postrojenja za preradu otpadnih voda. Nepohodno je odmah, podnijeti krivičnu prijavu i inicijativu VDT Ivici Stankoviću protiv potpisnika ovih kriminalnih Ugovora i tražiti hitnu zaštitu  državne imovine i javnog interesa koji su ugroženi lopovskim dilovima kriminlane grupe koju je predvodio Svetozar Marović i vlasnika i dijela menadžmenta njemačke firme WTE, koji su sklopili ugovor koji ima sve elemente veleizdaje i ugrožavanja javnog interesa. 
VDT treba da odmah stavi van snage ovaj Ugovor i podigne optužnicu protiv potpisnika Ugovora. Istovremeno, neophodno je pokrenuti sveobuhvatnu istragu kojom bi se utrdilo , kako je opština Budva poptisala ovako štetan Ugovor  i ko je sve ugadjen  u ovu kriminalnu transakciju kojom je sklopljen posao sa višestruko većim naduvanim vrijednostima opreme , radova, usluga. Svetozar Marović koji je već napravio  za sebe, nevjerovatno dobar dil sa Katnićem bi morao da propjeva i objasni kome je od predstvanika njemačke firme obećao ovaj korupcionaški tal vrijedan više desetina miliona EUR. u suprotnom VDT treba da traži poništenje svih Sporazuma sa Marovićem, zbog nesaradnje sa tužilaštvom u ovom predmetu.
 
Nebojša Medojević
 
Ovaj Ugovor ima sve elemente nepoštenog posla i kao takav bi morao biti odmah suspendovan i stavljen van snage, a njemačka firma i njeni predstavnici u ovom poslu najstrožije kažnjeni zbog ovog prevarnog posla.
 
Da imamo profesionalnog, kompetetnog specijalnog tužioca, ovo postrojenje bi pripalo državi Crnoj gori i opštini Budva i ne bi platili ni cent, jer bi kazna za ovakav grandiozni lopovski ugovor bila višestruko veća od vrijednosti ovog postrojenja.
 
Najnovije upozorenje njemačke firme WTE - Wasertehnik iz Esena da od kraja marta ne garantuju rad postrojenja, jer može doći do kvaranje djelova je klasični reket i ucjena i VDT i SDT bi morali HITNO da reaguju i spriječe moguće štetne posledice po gradjane Budve, opštinu i ljetnu sezonu.
 
Nažalost, za ovih 27 godina vladavine DPS, razorene su sve institucije i svaka strana firma i domaći tajkuni i kriminalci mogu ovde da rade šta hoće, da pljačkaju, otimaju, dok se tužilaštvo bavi očuvanjem vlasti DPS.
 
Nebojsa Medojevic
Predsejdnik PzP i član predsjedništva DF-a