Bošnjak: Protiv partijskih kadrova u DRI

Branka Bošnjak

Prilično nas je neprijatno iznenadila vijest da Odbor za ekonomiju jednoglasno predložio Skupštini da izabere doskorašnjeg poslanika Zorana Jelića za četvrtog člana senata državne revizorske institucije.

Neshvatljivo nam je da čovjek koji je odgovoran za aferu ‘Snimak’ koja nikada nije dobila svoj pravni epilog, I koji je godinama istovremeno bio poslanik i državni službenik u Zavodu za zapošljavanje  u kom se nije ni pojavljivao na poslu, treba da postane dio jedne od rijetkih institucija u Crnoj Gori koji se izborila za svoj nepristrasni I objektivan status u društvu.

Bez obzira na činjenicu da će Jelić podnijeti ostavku na sve svoje političke funkcije I članstvo u vladajućoj partiji, otvoreno izražavamo sumnju da neko ko je patentirao sintagmu : ‘Jedan zaposleni – 4 glasa’ , može na bilo koji način da doprinese daljoj profesionalizaciji DRI.

Značaj ove institucije je ogroman, ne samo za političke partije I civilni sektor, već I za sam process priključivanja EU, te se stoga pridružujemo apelu da se što prije  nađe zajednički jezik između svih učesnika u javnom I političkom životu Crne Gore kako bi se spriječila politizacija I partizacija DRI.

Poslanica DF I potpredjednica PZP

Dr Branka Bošnjak