Protestno pismo Frederiki Mogerini

Lideri DF-a

U cijelosti prenosimo tekst protestnog pisma koje je visokoj predstavnici EU gđi Frederiki Mogerini, u ime Demokratskog Fronta , uputio lider Pokret za Promjene i član predsjedništva DF - Mi ili On Nebojsa Medojevic, povodom njenog izbjegavanja da se susretne sa demokratskom opozicijom u Crnoj Gori.

 

Postovana gdjo Mogerini,

Koristim ovu priliku da u ime Demokratskog fronta , najjače opozicione grupacije u crnogorskom Parlamentu, izrazim najoštriji protest protiv Vaše odluke da se tokom posjete Crnoj Gori ne sastanete sa crnogorskom opozicijom.

Ovaj Vas, neprimjereni nediplomatski gest doživljavamo kao političku poruku EU da podržavate izborne krađe, represiju i politički progon Demokratskog fronta , i erdogenizaciju Crne Gore, od strane korumpiranog,nedemokratskog rezima Djukanovica.

Sve partije članice DF podržavaju članstvo Crne Gore u EU, i upravo naši poslanici su bili na čelu Skupštinskih odbora koji su se bavili EU integracijama od 2009 do 2016.

Crna Gora je u dubokoj krizi, političkog i pravnog sistema i od EU kao partnera u integracijama, se očekuje objektivnost, neutralnost i pomoć u pronalaženju demokratskog rješenja krize.

Svrstavanjem na stranu kriminalnog mafijaskog udruženja DPS , vi i EU šaljete pogrešnu i veoma opasnu poruku, da EU podržava organizovani kriminal, krađu izbora, političku korupciju, glasanje fantom birača, plaćanje glasova, kupovine ličnih karata, ucjene birača.

Kriza u Crnoj Gori je sistemska, strukturna i dovela je zemlju pred sukobe i nestabilnost. Parlament kome ćete se Vi obratiti je jednopartijski i nelegitiman, poslanici koji će vas slušati su poslanici na osnovu izbornih krađa. Politički sistem ne funkcioniše, tužilac bez dokaza , nezakonito i protiv ustavno vrši krivični progon DF , službe prisluškuju i prate lidere DF, mafija je direktno uključena u izborni proces. Zemlja srlja u bankrot , polovina stanovnistva je u zoni siromaštva. Nepodnošljivi osjećaj nepravde se širi Crnom Gorom i Vi ovakvim neshavtljivim odnosom prema većinskoj demokratskoj opozicionoj Crnoj Gori, doprinosite sukobima i haosu. Nadam se da vam to nije cilj. Ili možda i jeste.

Demokratski front i jedinstvena opozicija će nastaviti našu borbu za demokratiju, vladavinu prava, poštovanje ljudskih prava, održivu ekonomiju. Ta borba bi uz Vas objektivni odnos i podršku bila laksa, ali i bez Vaše i podrške EU mi ćemo se izboriti za slobodnu i demokratsku Evropsku Crnu Goru. I na tom putu nećemo plaćati lobiste, da bi stvaraji lažnu sliku o Crnoj Gori, kao sto to radi mafijaski režim Đukanovića.

Nebojša Medojević
Predsjendik PzP-a
član Predsjedištva DF-a