Otvoreno pismo savjetu RTCG

Mehanizam

Nakon što smo dobili potvrdu od menadžmenta RTCG da postoje neemitovane epizode serijala Mehanizam, predsjednik PzP Nebojša Medojević se ponovo obratio Savjetu RTCG sa zahtjevom da se emituju sporne epizode. Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti.

Poštovani,

Nakon što smo saznali, pod pritiskom javnosti da snimljene epizode serijala Mehanizam ipak postoje, i da nisu samo izmišljene konstrukcije – apelujemo u ime javnosti i građana Crne Gore da se iste što prije emituju.

 

Ne želimo nikakva osavremenjivanja, već želimo da znamo šta se zaista dešavalo na dan snimanja tih epizoda.

S obzirom na to da je zahvaljujući emisiji Mehanizam uhapšen visoki funkcioner i ideolog vladajuće partije, imamo osnova da vjerujemo da upravo te neemitovane epizode sadrže inkriminišuće dokaze protiv nekoliko takođe visokih partijskih funkcionera koji su u sprezi sa organizovanim kriminalom sebi prigrabili imovinsku korist, a na štetu građana Crne Gore.

Osim toga, pošto smo dobili uvjeravanja pisanim putem da Delegacija EU nije finansirala taj projekat, te da je isti finansiran od strane same RTCG – što znači od strane svih građana tim prije imamo pravo da zahtijevamo da se emisije emituju i to u što kraćem roku.

Ukoliko RTCG nije glavni finansijer, zahtijevamo da se javno saopšte izvori finansiranja, kao i da javnost dobije objašnjenje – kako je moguće da Savjet nije znao da postoje  emisije o kojima je riječ ? Da li neko u menadžmentu RTCG vrši otvorenu cenzuru?

Molimo vas da nam odgovorite u što kraćem roku.

 

Nebojša Medojević

Predsjednik pokreta za promjene