Jovanka Bogavac

 

Poslaničke funkcije

  • Član - Pokret za Promjene

Lični podaci

 Datum rođenja: 20.01.1971.
 Mjesto rođenja: Beograd

Kontakt

 E-mail:   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Jovanka Bogavac je rođena 20. januara 1971. godine u Beogradu

1995. godine završila Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu, smjer mehanizacija u rudarstvu sa prosjekom 8,9 kao najbolji student u generaciji.

1996.-1998. Stručni saradnik na katedri za mašinstvo i termodinamiku Rudarsko-geolokog fakulteta u Beogradu.

1998.-2001. Stipendista Ministarstva za nauku i tehnologiju Republike Srbije u Centru za energetiku Rudarsko-geolokog fakulteta u Beogradu.

2002.-2020. Zaposlena u Rudniku mrkog uglja u Beranama na više rukovodećih funkcija, a od 2011. do 2020. jedan od nosilaca licence za izvođenje rudarskih radova u podzemnoj eksploataciji uglja.

2015-2020. Član Odbora energetike Privredne komore Crne Gore.

Od 2016 – stalni član Komisije za polaganje stručnog ispita iz oblasti rudarstva pri Ministarstvu ekonomije Crne Gore.

Učesnik u izradi i recenzent većeg broja rudarskih projekata u Crnoj Gori.

Učesnik u izradi značajnog broja međunarodnih naučnih radova, projekata, studija, programa i sl. iz oblasti rudarstva, geologije, energetike, ekologije, mašinstva i gasifikacije. Radila na prevođenju stručne dokumentacije sa engleskog za više firmi preko 20 godina. Ima iskustva u pregovorima i saradnji sa stranim investitorima iz Grčke, Engleske, Indije, Kine, Srbije, Slovenije, Slovačke, Poljske i Luksemburga.

Član PZP od formiranja Opštinskog odbora PZP-a u Beranama 2006.godine. Prije toga nikad nije bila član nijedne političke grupacije. Preko 10 godina bila član GO PZP, potpredsjednica mreže žena PZP-a.i potpredsjednica opštinskog odbora,

2010.-2018. Odbornik PZP-a u Skupštini opštine Berane (2 mandata), član odbora za privredu i finansije, odbora za rodnu ravnopravnost i odbora za bolesti zavisnosti, komisije za izradu Strateškog plana opštine Berane i drugih komisija na opštinskom nivou.

Tečno govori engleski jezik.

Udata, ima jedno dijete.